петък, 29 март 2019 г.

КАК СЕ РАБОТИ С ЕТАЛОНЪТ 3/4/5 ? - ВТОРА ЧАСТ


Здравейте!

В тази част от помощния материал към курса за прогнозиране ЕТАЛОНЪТ 3/4/5 ще разгледам втората фундаментална закономерност в тази методика върху всяка от различните времеви графики.

В първата статия определихме ранговете на всички ДЪНА и ВЪРХОВЕ - кои са исторически (Месечни), кои са Седмични, Дневни, Н4 и т.н.
Това елементарно на пръв поглед определяне е изключително важно при анализа на графиките и правилното изготвяне на прогнозите.
Много лесно и неусетно може да се сгреши например върху графиката  Daily кои ДЪНА и ВЪРХОВЕ  са Дневни и кои са Н4. Така няма  да разберете, че  работите върху изготвянето на Дневна прогноза чрез Н4 ДЪНА и ВЪРХОВЕ. Ще получите грешни прогнозна дата и ценово ниво, тъй като те са свързани помежду си.
Надявам се, че вече е ясно как се определят ранговете на ДЪНАТА  и ВЪРХОВЕТЕ. Въпреки това, не се притеснявайте да ми пишете за всяка неяснота. Ще отговоря на всички въпроси. Сега продължаваме напред с отговор на втория въпрос:

2. Как се използват получените ДЪНА и ВЪРХОВЕ от предишната статия при анализа и прогнозирането по ЕТАЛОНЪТ 3/4/5.

Втората стъпка след правилното определяне на съответните ДЪНА и ВЪРХОВЕ върху различните времеви графики е да се изберат три последователни екстремума ( ДЪНО - ВРЪХ - ДЪНО или ВРЪХ - ДЪНО - ВРЪХ ).
Нека разгледаме  следната Седмична графика:








Разглеждаме например трите последователни седмични екстремума в точки А, В и С.
Всички, които работят по методиката на ЕТАЛОНЪТ 3/4/5 знаят, че между тези три точки има важни причинно-следствени графични зависимости, които се откриват по определен начин с методиката.
Тези три точки същевременно влияят много силно при формирането на следващия седмичен екстремум в точка D, настъпването на който може да се предвиди отново с ЕТАЛОНЪТ 3/4/5.
Получават се нови три свързани причинно-следствени графични зависимости между екстремумите в точки В, С и D.
Чрез тях по методиката се определя и кога ще настъпи следващия Седмичен екстремум, който ще се оформи под въздействието им.
Това са основни, фундаментални зависимости между всеки три последователни екстремума, върху всяка времева графика.


Този факт е от изключително важно значение, който дава възможност да се проследят както назад в историята формирането на предишните стари екстремуми, така и да се прогнозират правилно настъпването на бъдещите нови екстремуми.


За да можете да определяте правилно кога да очаквате следващия най-голям екстремум върху всяка графика, остава само да се научите как да прилагате всичко описано в методиката ЕТАЛОНЪТ 3/4/5 в точния момент.


За това, кога е най-подходящ момента за влизане и излизане от сделка, ще пиша в следващата статия от тази поредица.


Който желае повече информация за курса по графично прогнозиране, нека ми пише на познатия имейл: kgugov@abv.bg