събота, 6 април 2019 г.

НАЙ-ДОБРИЯТ МОМЕНТ ЗА ТЪРГУВАНЕ

Здравейте!
В трейдинга има само два важни въпроса, на които трябва ежедневно да се търси верен отговор.
Кога е най-добрия момент за влизане в печеливша позиция на финансовите пазари?
Кога е най-добрия момент за излизане от нея?
Ако можете да определяте правилно тези най-добри моменти и след това да ги използвате в практиката си, ще имате  стабилна, висока доходност и дългосрочен успех в търговията си.

Тук ще разгледам какви решения на горните два въпроса дава методиката за прогнозиране ЕТАЛОНЪТ 3/4/5.

На следващата графика Н4 виждате прогноза за следващо ДЪНО на EUR/USD,  изготвена с помощта на ЕТАЛОНЪТ 3/4/5:


На нея се вижда очакваното от мен прогнозно ДЪНО на датата 26.03.2019 при ценово ниво около 1.1212.
ВЪРХЪТ в началото на този Н4 тренд е на ценово ниво около 1.1440.
Това означава, че прогнозната големина (хода) на този Н4 тренд съм очаквал да е около 230 пипса ( = 1.1440 - 1.1212). Прогнозният период за настъпването му е 5 дни ( 21.03. е ВЪРХА, а 26.03. е прогнозното ДЪНО).
На следващата графика виждате ревизираната ми прогноза, в която съм отчел и крайните точки на натрупания флет в предходните ВЪРХОВЕ и ДЪНА. Този флет влияе много силно върху формирането на прогнозното ДЪНО, като го измества няколко дни напред, до края на месец Март.

 

Крайният резултат  е показан на следващата графика, където се вижда изпълнението на прогнозата ми за ДЪНО на 02.04.2019 при ценово ниво 1.11834.
Тъй като 31.03. беше почивен ден ( неделя ), очакваното ДЪНО се формира в началото на новата работна седмица ( на 02.04.) :



Цялата тази информация от показаната прогноза служи за реализиране на печалба.
Естествено, колкото по-близо до показания ВРЪХ знаете тези данни, толкова повече можете да вземете от пазара.

От всичко казано дотук в примера е ясно, че най-добрия момент за влизане в печеливша позиция е, ако се намирате в ценовия район на ВЪРХА от 21.03.2019 и откриете поръчка SELL.
След това от вас се изисква единствено желязна самодисциплина и вяра в себе си, за да изчакате настъпването на прогнозираното ДЪНО и тогава да затворите позицията си на солидна печалба.

Постижимо ли е това? Да, разбира се.
Стига да знаете, че действително ВЪРХА на 21.03. е окончателен завършек на предходния възходящ Н4 тренд започнал от ДЪНОТО на 08.03.
Тези от вас, които ползват  методиката за прогнозиране ЕТАЛОНЪТ 3/4/5, знаят колко лесно, бързо и ясно се виждат тези зависимости върху съществуващите вече предишни ДЪНА и ВЪРХОВЕ.

Много от вас успяха да вземат възможно най-много от пазара в този Н4 низходящ тренд, следвайки тази методика.
Други също желаят да печелят на Форекс, но все още търсят пътя по който да го правят.
Пътят на трейдъра е индивидуален и труден, защото освен с пазара, той трябва да се бори постоянно и с вътрешния си АЗ - да преодолява страхове от загуба, емоции ( от типа на желание за бърза печалба и алчност да вземе всичко от ситуацията ), прибързаност, предразсъдъци и други.

Всичко това трябва да се премине, да се изстрада. То е неотменна част от израстването.
Много трейдъри се отказват на този етап. Някъде около 95% от всички, такава е жестоката статистика.
Останалите 5% обаче продължават.

Методиката за графично прогнозиране е предназначена за тях. Тя е точен инструмент, който им служи  във всеки един момент на пазара - да са наясно на коя дата да очакват следващ ВРЪХ или ДЪНО, на какво ценово ниво, върху всякакви времеви графики.
Когато си наясно какво очакваш, решенията които вземаш не са на хазартен принцип.
Трябва само да проявиш нужното търпение и самодисциплина, за да влезеш в най-добрия момент на пазара и да вземеш от него възможно повече.

Който е готов да използва методиката, може да се запише на курса ЕТАЛОНЪТ 3/4/5 като ми изпрати кратко съобщение на познатия имейл: kgugov@abv.bg